— Hírek —
 

Az Amerikai Csillagász Társaság nemrég arra jutott, hogy az egyik ilyen gyors rádiókitörés valószínűleg egy 3 milliárd fényévnyire található törpe galaxisból származik. A kutatók úgy látják, a nagy energiájú sugárzást egy rendkívül erős mágneses mező, valamint forró és sűrű ionizált gáz görbítheti el. Azt azonban még mindig nem tudják, ezeket a...

Ma a Hold különös produkciókat hajtott végre az égen. 150 éve nem volt olyan együtt állás, mint a mai napon. Ugyanis most januárban 2 telihold is volt az egyik ma.

Német csillagászok a LIGO méréseinek felhasználásával kiszámították annak a neutroncsillagnak a tömegét, amely még éppen nem omlik össze. Az eredetileg elméleti úton kapott eredményt megerősítette és pontosította a kettős neutroncsillag összeolvadásából fakadó gravitációs hullám tavalyi mérése - írja a Csillagaszat.hu.

Találtam egy érdekes videót a youtube-on. A videó semmi mást nem csinál, csak egy animáció során összehasonlítja a különböző csillagok méretét és egymáshoz veti őket..

Tavaly február óta lázban tartja a földönkívüli élet kutatóit a Trappist-1, miután kiderült, hogy nagy mennyiségű víz lehet a csillag körül keringő bolygók többségén. Egy friss tanulmány szerint a a hét lehetséges jelölt közül két bolygón egészen nagy az esélye annak, hogy lakhatók - írja a The Guardian.

Ursae Minoris - amatőr csillagász oldal
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el